Lisanne van der Hout

Maandag

Joyce van Leeuwen

Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag

Gym | woensdag en vrijdag

Welkom op de groepspagina van groep 1/2 E

Na een heerlijke, warme zomervakantie zijn we weer van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

De eerste weken zullen in het teken staan van wennen. Wennen aan elkaar, wennen aan een andere klas, wennen aan de regels, wennen aan nieuwe spelletjes enz. Vanuit het wennen komen we ook gelijk op het thema waaraan wij de komende tijd zullen werken: ‘School en ik’.


Iedere maand werken groep 1 en groep 2 aan een aantal doelen op het gebied van geletterdheid en gecijferdheid. Voor groep 2 staan er iedere maand drie doelen centraal. Eén voor taal, één voor rekenen en één doel voor de executieve functies(de regels). Deze doelen worden aan het begin en aan het eind van de maand ‘getoetst’ bij de kinderen. Zij kunnen dan zelf aangeven hoe goed zij dit doel al beheersen en wat zij nog willen leren. Hiermee maken we het leren zichtbaar en worden de kinderen eigenaar van hun eigen leerproces. De leerlingen worden hier altijd erg enthousiast van en zijn ó zo trots wanneer zij zien dat ze weer een beetje knapper zijn geworden!


Wij werken op een speelse manier en vanuit de belevingswereld van het kind aan deze doelen. Dit wordt in een vorm gegoten van leuke lesjes, liedjes, spelletjes, knutselopdrachten en werkjes.

Zo is er bijvoorbeeld een fotografiewinkel gemaakt in de klas. De kinderen kunnen hier alvast hun mooiste pose oefenen voor de schoolfotograaf. Verder worden er in de winkel fotolijstjes en camera’s verkocht en de leerlingen tekenen ‘pasfoto’s’ van elkaar.

Ook hebben we al de klank ‘i’ van ‘ik’ geleerd. De klas is op zoek geweest naar voorwerpen waarin de klank ‘i’ te horen is. Deze spullen komen op de lettertafel te liggen.

Er wordt momenteel hard gewerkt aan een prachtige verjaardagskalender die in de klas komt te hangen.  Zo wordt de klas steeds een beetje gezelliger en kan je steeds meer zien dat het ‘onze’ klas is. Wij hopen een heel fijn jaar met elkaar!